onsdag 19 december 2007

Domen i vaxholmsmålet

Enligt EG-domstolen gick Byggnads för långt när man försatte det lettiska byggföretaget i facklig blockad 2004, då dom inte tecknade svenska kollektivavtal.

Kollektivavtal syftar till att säkra goda anställningsvillkor på en arbetsplats.

Jag tycker detta är ett exempel på när EU går in och petar i nationella angelägenheter. Det hotar den svenska modellen och är ytterst beklagligt. Det är sånt här som får mig att ifrågasätta EU-medlemskapet än mer, vilket jag tycker fler borde göra...

Robin Bäckström, ÖSSK

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har också börjat ifrågasätta EU. Varför sådan brådska med utvecklingen? Lugna ner tempot lite och låt utvecklingen ta tid och låt den gå åt rätt håll. Vi ger upp mer och mer rättigheter utan att hinna reagera och vara medvetna om detta. Varför ska EU bestämma Sveriges alkoholskatter? Sverige ville ha och hade lägre skatt på öl för att gynna den egna produktionen förmodar jag. Men EU tyckte att det missgynnade försäljningen av vin. So what!!! Sverige producerar öl, inte vin! Men EU bestämmer så nu har vi höjt ölskatten och sänkt vinskatten, så de vinproducernande länderna inte missgynnas. För övrigt tycker jag att monopolet är bra och ska fortsätta finnas. Hoppas inte EU gör det omöjligt för oss att behålla monopolet....snälla EU!