tisdag 6 november 2007

Reinfeldt ställs till svars


Moderaterna är ett parti i kris. Väljarna känner sig lurade. Ministrar avgår snabbare än vi hinner blinka. Politiken de driver är nedlåtande - utan visioner, utan hopp, utan tro på människan. Den moderata politiken präglas av misstanke mot svenska folket. Moderata högerpolitiken präglas av att den starke får mer och den svaga mindre. Allt detta medan man själv skor sig och utnyttjar svart arbetskraft.

Bilden av de "nya" moderaterna visade sig (föga förvånande) vara uppbyggt av lögner och moraliskt förfall. Vad man glömde bort var att efter valet kommer en regeringstid. Det som stod på pappret skulle upp i ljuset. Det visade sig att man inte bara hade paketerat hela politiken i lögner - men saknade också en ledare.
Alla skandaler är ett bevis på att politik och ledarskap handlar om genuint menande - inte floskler och stora oskyldiga hundögon. Det glömde Reinfeldt bort. Priset får han nu betala.

Mona Sahlin skriver i ett pressmeddelande:

"Fredrik Reinfeldts hantering av krisen om krishanteringen inger inte förtroende. Statsministern har hittills inte imponerat. Detta duger inte!" /.../ Som statsminister måste han ta oklarheterna om sin statssekreterares ansvar och beteende på allvar, bringa klarhet i jouransvaret den beryktade kvällen och ta tydliga initiativ för att återskapa det tappade förtroendet. Det är viktigt för hela statsförvaltningens anseende."

Inga kommentarer: