onsdag 21 november 2007

SVT i topp


Att moderaterna inte ligger i fas med svenska befolkningen är ingen hemlighet. Man tycks konsekvent ha att förakt mot det gemensamma. Solidariteten vill man dumpa i papperskorgen och ersätta med vinstjagande intressen. Pengar och privatisering går före samhällsnyttan. Men moderaterna har ett problem. Svenska befolkningen accepterar inte deras politik. Vare sig det handlar om privatisering av sjukhus, skolor, våra gemensamma företag eller att skrota public service så inser väljaren att det finns ett intresse bortom aktiebolagens vinstintressen – det gemensamma intresset!

Moderaterna, med sitt ungdomsparti i spetsen, har under en lång tid haft på agendan att urholka SVT, SR och UR. Att detta skulle få demokratiska konsekvenser är solklart. Men även i denna fråga är man tvungen att sakta backa. Man har inget demokratiskt stöd i frågan.
Idag presenterade Medieakademin sin förtroendebarometer för 2007. SVT har högst förtroende av de svenska tv-bolagen, och för sjätte året i rad ökar förtroendet för SVT. Så många som 76 % har mycket/ganska stort förtroende för hur SVT sköter sitt arbete. Det är en ökning för sjätte året i rad. Motsvarande siffra för TV4, som har näst högst förtroende av tv-kanalerna, är 52%, en minskning jämfört med 2006.


Örebro Socialdemokratiska Studentklubb (ÖSSK) kommer alltid att försvara det fria ordet och public services viktiga uppdrag för demokratin.

Inga kommentarer: