tisdag 23 oktober 2007

Dags att protestera!


I dagarna har Hyresgästföreningen dragit igång sin kanske viktigaste kampanj någonsin.

Inom de närmaste fem åren är det 636 000 unga som vill flytta hemifrån. En stor del av dem kommer att studera och en majoritet av dem önskar bo i en hyreslägenhet. Det ger dem en frihet att välja var man ska arbeta och plugga de första åren i eget boende. Hyreslägenheter måste kombineras med rimliga hyror så att vanligt folk har råd att bo.

De som bestämmer över politiken måste ta sitt ansvar för bostadsfrågorna. Högerpartierna har sakta men säkert påbörjat en renodling av vårt boende. Från att haft en bostadspolitik där flera boendeformer varit viktigt går vi mot en utveckling där privatisering och pengar styr framför samhällsnyttan.

Inga rika föräldrar? Synd. Hur ska då en student ha råd med en dyr bostadsrätt som utflyttad? Vill vi ha en lånekarusell med dyra lån hos privata banker bara för att vi inte får hyra längre? Hur påverkar det vår samhällsekonomi? Och hur påverkar det vår privatekonomi? Ett tryggt och billigt boende är grunden för en säker, utvecklande och stabil arbetskraft. Samhället tjänar på en solidarisk bostadspolitik!

Bostadspolitiken är som sagt oerhört central och viktig. Hotet är här och nu. Aldrig någonsin har vi stått inför en sådan osolidarisk, oekonomisk och osund bostadspolitik.

Tiden är knapp! Dags att agera!


Gå in på http://hallapolitiker.se/ och protestera med ett brev till de borgerliga politikerna.


Inga kommentarer: