torsdag 25 oktober 2007

MUF:s André Assarsson är rädd


André Assarsson, som sitter i MUF:s förbundsstyrelse, är rädd. Han är rädd för Per Nuder, säger han. Han har ju en ” /…/ läskig människosyn som skrämmer mer än spöken, häxor och troll tillsammans”. Ja, livet är inte lätt.

Men vad är det då han är så rädd för?

Socialdemokraternas prioriteringar är tydliga: Rättvisa och trygghet, eftersom Sverige vinner på det. Och sedan tre saker till: Utbildning, utbildning och utbildning. Och det leder till vad lilla Kalle Bildt brukar säga: Jobb, jobb och jobb. Framtidens jobb ligger inte i skatterabatten på hushållsnära tjänster. Det är inte med skinande hem och slätklippta gräsmattor som man konkurrerar på den internationella marknaden.

Nej, vi socialdemokrater är inte rädda för Per Nuder. Däremot är vi rädda för vad som händer med de 350 000 människor som står utanför a-kassan, för att de inte har råd att vara med, när lågkonjunkturen kommer.

Som Mona Sahlin sa: "Politik är att välja, och ni valde bort rättvisa och trygghet." Men hur kan en människa ligga så otakt med tiden som André Assarsson? Hans egen förbundsordförande har nog svaret. Men tyvärr ingen lösning.

I DN-debatt skriver han bland annat:

”Genom vår nyliberala trångsynthet har vi tappat kraft som företrädare för unga människor. Jag blir orolig när jag ser hur Moderata ungdomsförbundet har utvecklats på senare år. Vi har blivit alltför snävt nyliberala. MUF har demonstrerat trångsynthet i integrationsfrågan och blundat för invandrarnas problem. Vi har spelat rollen av djävulens advokat vilket har gjort MUF irrelevant. Vår identitet som ideologisk vakthund har berövat oss kraft och genomslag bland ungdomar. MUF har alldeles för få tjejer som medlemmar och det finns en trist och omodern grabbighet i förbundet.”

Nej, André. Du behöver inte vara rädd för Per Nuder. Det du ska vara rädd för är MUF:s cyniska människosyn. Det skrämmer mer än spöken, häxor och troll tillsammans!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm, jag är också rädd och orolig. Inte för Per Nuder men för hur Sverige kommer att se ut om några år då konsekvenserna av alliansens politik kommer att vara allt mer tydlig. Nästan 400 000 fler utan arbetslöshetsförsäkring när arbetslösheten kommer i nästa lågkonjunktur, mindre välfärd då det finns mindre att fördela pga alla skattesänkningar och utförsäljningar av statliga bolag, jakten på sk "fuskare" verkar ge legitimitet att montera ner den allmänna sjukförsäkringen steg för steg, gymnasieungdomar ska utbildas till smeder och hovslagare, förutom en liten minoritet som ska slåss om de få högskoleplatser som kommer finns kvar i Lund och Uppsala, på arbetsmarknaden kommer det efterfrågas pigor och drängar. Klart att det finns anledning att vara orolig när utvecklingen går bakåt.

Anonym sa...

Per med ett Ä annars. Namnet var Pär Nuder eller det kanske inte är samma person???

Anonym sa...

Kalle med C om det är utrikesminister Bildt som menas. Han heter Carl i förnamn så det torde rimligtvis bli "Calle", eller hur!