tisdag 9 oktober 2007

Socialdemokraterna försvarar hyresrätten!

Högerregeringen verkar inte förstå allvaret med den politik de för. Bland oss studerande finns det en oro över hur vi ska ha råd med hyran i framtiden. Högerregeringens politik att försämra stödet till nybyggandet och sälja ut den gemensamma hyresrätten gör att denna oro nu, om någonsin, är befogad!

Därför är det med glädje vi ser att Socialdemokraterna gör en kraftfull satsning på bostadspolitiken i skuggbudgeten. Ett nytt investeringsstöd som stimulerar miljövänliga hyresrätter och ett första steg i miljardsatsning för attraktiva boendemiljöer i miljonprogrammen är några av nyheterna.

På grund av den borgerliga politiken så har byggandet av hyresrätter minskat dramatiskt och hyrorna höjts. Detta medan Reinfeldts rikemansidyll Täby fått väsentliga ekonomiska lättnader. Men det är inte fina villor som studenter och unga efterfrågar - det är fler hyresrätter som behövs!

Socialdemokraterna tar nu det första steget för att skapa attraktiva boendemiljöer i miljonprogrammen. Vi vill satsa på att skapa levande centrum, upprusta husen, möjliggöra vackra miljöer och en god infrastruktur. Bostadspolitiken ska vara till för alla. Inte bara till de rika Danderyd och Täby.

För oss i Örebro Socialdemokratiska Studentklubb (ÖSSK) är inte bostaden bara en handelsvara, utan också en social rättighet. Högerregeringen vill ta bort målet om att alla ska ges förutsättningar att leva i goda bostäder till rimliga kostnader vilket bara kommer ge ökade orättvisor.

Örebro Socialdemokratiska Studentklubb gläds åt Socialdemokraternas satsning efter valet är vunnet 2010. Fram till dess kommer vi aktivt kampanja mot borgarnas försämringar och kämpa för allmännyttan och hyresrätten!

Inga kommentarer: