fredag 19 oktober 2007

Hitta logiken, den som kan


"Fler människor i arbete" vrålar moderaterna och slår på stora trumman. I samma andetag föreslår man införandet av ett kommunalt vårdnadsbidrag.

Hitta logiken, den som kan.
Ta trängselskatten (alltså avgifterna för att få köra bil i Stockholm innerstad). Moderaterna var kraftigt emot införandet av den. Täbys moderata kommunalråd Filippa Reinfeldt talade rörande om ensamstående mammor som inte längre skulle kunna köra sina barn till fotbollsträningen. Snyft. En moderat intresserar sig för fördelningspolitik och fattiga barnfamiljer! Men varför avskaffade då Stockholmsmoderaterna den avgiftsfria sjukvården för barn?

Hitta logiken, den som kan.

I Stockholm införde man zonindelad kollektivtrafik. Längre resor nu blir dyrare. Detta drabbar alla låginkomsttagare över huvud taget. För i det segregerade Stockholm är det ju hushåll med låga inkomster som dominerar i de bostadsområden, som ligger längst ut från centrum. Och det slår mycket hårdare än vad trängselavgifterna gjorde.

Hitta logiken, den som kan.

Trängselavgifterna var tänkta att användas för att förbättra kollektivtrafiken. Alltså är det vettigt att koppla de höjda avgifterna för bilismen till satsningar på bilismens alternativ, kollektivtrafiken. Men moderaterna vill bygga ut motorlederna kring Stockholm. Med andra ord, de avgifter som tas ut för att dämpa biltrafiken på ett håll ska användas för att öka den på andra håll.

Hitta logiken, den som kan.

Nej, det finns ingen logik. För vad man än säger så ljuger intresset aldrig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, vilken bild!