fredag 19 oktober 2007

Har miljöpartiet fått storhetsvansinne?


Ibland kan det vara jobbigt att vara den äldre av syskonen. Men vet liksom lite bättre. Man har lite mer erfarenhet. Men man får också ta hand om de yngre syskonen när de gör bort sig.

Så också inom politiken.

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson vill att bara socialdemokraterna och miljöpartiet ska bilda regering 2010. Vänsterpartiet ska inte vara med. Då kan man fråga sig när socialdemokraterna och miljöpartiet fick den majoriteten? Dags att dra i nödbromsen och inte göra bort sig!

Det är tre år kvar till nästa val. Mycket kan hända. Idag har oppositionen medvind - men inte är det miljöpartiets förtjänst. De har varit osynliga och måste nog snarast tänka på att komma över fyraprocentspärren. De tycks dock ibland tro att de har 30 procent av rösterna. Nej, så är inte fallet.

Men vänta! Nu måste vi ändå rätta oss lite. Förlåt, helt osynliga har miljöpartiet inte varit. Då och då radar man upp sig med sina nya högerkompisar framför rådhusen runt om i Svea rike. Om de tror att det är bästa sättet att ragga på socialdemokraterna så tror de fel.

Miljöpartiet har i riksdagen förespråkat idéer om arbetsrätt, friskolor och energi som både socialdemokrater och vänsterpartister ogillat starkt. Så vem som kan komma överens med vem om vad återstår nog att se.

Inga kommentarer: