onsdag 3 oktober 2007

ÖSSK startar blogg.

Sent om sides har ÖSSK tagit klivit in cyberrymden och skapat en blogg. Vi har förstått att alla organisationer, föreningar, förbund värda namnet skall vara tillgänglig online. Så här är vi nu, med en egen blogg – förväntansfulla och exalterade!

Syftet med ÖSSK:s blogg är att på olika sätt stimulera debatten om de uppgifter och utmaningar arbetarrörelsen och samhället i stort står inför i dagens föränderliga samhälle. I synnerhet vill vi lyfta fram universitetsstudenters situation samt understryka behovet och vikten av en god utbildningspolitik. För att klara oss i världskonkurrensen och trygga framtidens sociala behov behöver vi en utbildat, nyfiken och kreativ befolkning.

Värderingarna om frihet, jämlikhet och demokrati är centrala för oss och hävdas med utgångspunkt i sakliga analyser av utvecklingen. Vi glömmer aldrig bort på vilken sida vi står – vi är röda!

Med utgångspunkt från våra värderingar tycker vi att utbildning är inte bara en absolut nödvändighet, det är också en rättighet till för alla – inte bara en elit. Vår ståndpunkt är lika enkel som självklar: Kunnande är grunden för framgång och demokrati. Demokratin och dess frihet är till för alla i samhället. Frihet med gemenskap för alla är så mycket bättre än frihet utan gemenskap för några!

Denna blogg har därför som mål att hålla en kritiskt granskande blick på högerregeringens neddragningar inom forskarvärlden, försämringar för studenter och strävan att åter igen göra utbildning till en klassfråga.

Inom Socialdemokratiska studentförbundet och ÖSSK har ett öppet förhållningssätt till den värld vi lever i - till politikens former och uttryckssätt. Vi låser inte fast oss i gamla arbetssätt och metoder. Därför kan du bli medlem på dina egna villkor. Att vädra våra åsikter och har högt till i tak är en viktig del av vårt ideal – så även på bloggen.

Bloggen kommer att användas som en typ av anslagstavla både för medlemmar och andra. Tips på aktiviteter, föreläsningar, kurser för oss här i Örebro blandas med debatt, tankar, åsikter och kommentarer angående aktuella händelser i den politiska världen.

Välkommen!

Inga kommentarer: